Deutsche Bank va interzice angajatilor sa trimisa SMS-uri de pe telefoanele de serviciu, in cadrul masurilor de imbunatatire de standardelor de conformitate, scrie News.ro, citand Bloomberg. Functia va fi oprita in acest trimestru, au anuntat vineri directorul pentru reglementari, Sylvie Matherat, si directorul operational Kim Hammonds, printr-un memo adresat angajatilor.

Spre deosebire de emailuri, mesajele text nu pot fi arhivate de catre banca, a explicat o persoana apropiata situatiei.

Deutsche Bank lucreaza la imbunatatirea conformitatii si la refacerea reputatiei afectata de o serie de anchete legate de rolul bancii in vanzarea de obligatiuni toxice, manipularea dobanzilor si incapacitatea de a preveni posibile tranzactii de spalare a banilor in Rusia.

Directorul general John Cryan a facut din schimbarea culturii organizationale a bancii un element central al planului de refacere a institutiei.

Directorul general a incheiat in decembrie un acord de principiu, de 7,2 miliarde de dolari, cu Departamentul de Justitie din Statele Unite, pentru inchiderea unei investigatii referitoare la vanzarile de instrumente financiare garantate prin ipoteci, inainte de criza financiara.

Deutsche Bank a fost penalizata si a incheiat acorduri de inchidere a unor investigatii in valoare de 13,9 miliarde de dolari, incepand din 2008.