Justitia sud-coreeana a respins miercuri cererea de arestare a mostenitorului imperiului Samsung, Lee Jae-Yong, pentru suspiciuni de coruptie, intr-un vast scandal care a antrenat destituirea presedintei tarii, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Echipa speciala de procurori din acest dosar a anuntat luni ca incearca sa obtina un mandat de arestare pe numele lui Lee, banuit de coruptie, dar un tribunal din Seul a apreciat ca dovezile nu sunt destul de solide pentru a-l aresta pe patronul de facto al concernului aflat pe primul loc in topul exporturilor Coreii de Sud.

"Este dificil sa acceptam motivele, necesitatile si justificarea" pentru a emite un astfel de mandat, explica instanta intr-un comunicat publicat de anchetatori.

Decizia a intervenit dupa o audiere de patru ore a lui Lee Jae-Yong, 48 de ani, in cursul zilei de miercuri. El neaga ca ar fi comis vreo neregula.

Scandalul are ca figura centrala confidenta din umbra a presedintei destituite Park Geun-Hye, Choi Soon-Sil, acuzata de a-si fi folosit influenta asupra sefei statului pentru a cere fonduri de la marile grupuri industriale din tara.

Procurorii speciali care ancheteaza rasunatorul scandal politic de coruptie care zguduie Coreea de Sud au cerut luni arestarea mostenitorului grupului Samsung, Lee Jae-Yong, potrivit unui comunicat al acestora, citat de AFP.