Cautarile ofertelor de zbor catre Bucuresti au crescut in primele zile din februarie, ceea ce ar putea fi o reactie a romanilor din strainatate la evolutia evenimentelor din tara. La aceste concluzii au ajuns reprezentantii motorului de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro dupa ce au analizat cautarile din perioada 1-4 februarie 2017.

Evenimentele recente care au avut loc in Romania i-au determinat pe romanii din marile tari din Europa sa revina la Bucuresti, spune cei de la compania daneza.

"Am remarcat o crestere a interesului fata de zborurile catre Bucuresti in perioada 1-4 februarie comparativ cu aceleasi zile din saptamana anterioara, 25-28 ianuarie 2017, mai ales dinspre Elvetia, Italia si Danemarca", a declarat Mircea Giurca, Marketing Manager momondo Romania.

Cele mai multe cautari de zbor catre Bucuresti s-au inregistrat din Elvetia, cu o crestere de 26% fata de saptamana anterioara. Totodata, numerosi romani stabiliti in tarile latine si nordice au cautat oferte de zbor catre Capitala in primele zile din februarie. Accesarile zborurilor dinspre Italia, Portugalia, Franta si Spania catre Bucuresti au crescut cu 25%, 22%, 21% si, respectiv, 8%.

In aceeasi masura, interesul romanilor din Danemarca, Tarile de Jos si Suedia pentru a veni spre Bucuresti a crescut cu 24%, 20% si 18% pentru perioada 1-4 februarie