Facebook si-a actualizat miercuri functia "Safety Check" (verificarea starii de siguranta) pentru a permite utilizatorilor sa solicite sau sa beneficieze de ajutor in timpul unui dezastru, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Aceasta noua caracteristica, denumita "Community Help", deschide un forum pe care victimele inundatiilor, cutremurelor, incendiilor sau oricarui alt tip de dezastru pot solicita ajutor, a declarat vice-presedinta Facebook, Naomi Gleit.

"In vremuri de criza, a fi conectat este mai important ca oricand", a precizat ea.

Facebook a lansat "Safety Check" in 2014, pentru a oferi membrilor retelei de socializare posibilitatea de a-si informa familia si prietenii ca se afla in siguranta in timpul unor evenimente dramatice.

"Community Help" va permite acum membrilor retelei sa solicite sau sa ofere asistenta, spre exemplu, sub forma de hrana, adapost sau mijloc de transport, in timpul unei crize.

Aceasta noua caracteristica a fost inspirata de membrii Facebook care au folosit reteaua de socializare pentru a oferi ajutor oamenilor dupa dezastre, asa cum s-a intamplat in cazul inundatiilor din Chennai, India, la sfarsitul anului 2015.