Bill Gates, presedintele companiei Microsoft, a estimat ca industria IT este aproape de un nou deceniu de dezvoltare digitala si ca va deveni parte din viata cotidiana, relateaza NewsIn. Declaratia a fost facuta in cadrul celui mai mare targ de electronice din lume, ce se desfasoara in Las Vegas.

Gates va parasi in iulie functia de conducere a companiei pe care a fondat-o in 1975 cu prietenul sau din copilarie Paul Allen, preferand un post cu responsabilitate mai limitata.

"In urmatoarea decada digitala, tehnologia ne va imbogati vietile", a afirmat Gates.

Pe viitor, presedintele diviziei de Entertainment si Devices al Microsoft, Robbie Bach, va juca un rol central companie.

Gates a estimat ca oamenii vor interactiona mult mai natural cu ajutorul tehnologiei in urmatorii zece ani. Cu toate astea, electronice precum telefonul mobil iPhone al celor de la Apple Inc si Nintendo CoLtd, demonstreaza ca interfete din ce in ce mai naturale s-au adaptat stilului de viata al consumatorilor.

Microsoft a dezvoltat de asemenea propriile produse ce se concentreaza pe interactiunea dintre oameni. In cadrul Targului de Electronice de anul trecut, Microsoft a lansat sistemul de telefonie mobila Sync, destinat autoturismelor oferite de Ford Motor Co.

Gates a lansat de asemenea si computerul Surface, sub forma unei mese de cafea, ce functioneaza ca un mare ecran digital, putand oferi date despre obiectele ce sunt plasate pe el.

Compania Microsoft a anuntat o serie de parteneriate cu anumite companii de media, printre care NBC Universal al General Electric, pentru a-si alimenta site-ul web in cadrul Jocurilor Olimpice din vara, de la Beijing.

Folosind tehnologia video Silverlight Web a celor de la Microsoft, rivala tehnologiei Flash a celor de la Adobe System Inc, site-ul web"NBCOlympics.com on MSN" va oferi peste 3.000 de ore de transmisii live.