Primul model sedan construit de Porsche capata din ce in ce mai mult contur. Potrivit siteului Automobile.com, Porsche Panamera, model ce va avea patru usi si motorul amplasat frontal, va beneficia si de un sistem de propulsie hibrid, capabil sa ruleze atat pe baza de benzina, cat si cu ajutorul unui motor electric sau chiar combinand cele doua surse.

La momentul aparitiei, Panamera va concura cu o gama larga de vehicule de lux performante precum modelele Mercedes-Benz CLS si Jaguar XF, dar si mult mai exclusivistele Aston Martin Rapide si Bentley Continental Flying Spur. In vreme ce viteza, performantele tehnice si confortul sunt caracteristici comune ale tuturor modelelor enumerate, sedanul celor de la Porsche se va diferentia prin faptul ca va beneficia un sistem de propulsie hibrid capabil sa ruleze atat pe baza de benzina, cat si cu ajutorul unui motor electric sau combinand cele doua surse.

Sistemul utilizat va fi cel folosit si la SUV-ul Cayenne hibrid, model dezvaluit deja sub forma de concept-car. Constructorul german promite ca versiunea hibrid a modelului Panamera va oferi performantele asteptate de clientii Porsche si va face si economie de combusibil, de cel putin 30%, in comparatie cu versiunea cu motor clasic.

Pentru ca cumparatorii sa beneficieze de un spatiu generos de depozitare, inginerii de la Porsche au montat bateriile necesare sistemului hibrid sub port-bagaj.

Porsche Panamera va fi lansat anul viitor cand va fi disponibil cu motorizari conventionale pe benzina, versiunea hibrid urmand sa apara ulterior, cel mai probabil in 2010.