Fondul american de investitii Blackstone se afla printre firmele de servicii financiare care au ales Luxemburgul ca baza europeana de operatiuni, in urma votului privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, a anuntat, luni, Nicolas Mackel, seful Agentiei de dezvoltare financiara din Luxemburg, intr-un interviu acordat Reuters.

Blackstone este printre cele trei sau patru fonduri de investiții care au preferat Luxemburgul în defavoarea altor centre europene mai mari, a declarat Nicolas Mackel, citeaza Agerpres.

Membrii Camerei Lorzilor au respins tentativele liberal-democratilor de a reintroduce amendamentele adoptate saptamana trecuta la legea pentru activarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, eliminand ultimul obstacol parlamentar din calea premierului Theresa May pentru a da startul negocierilor pentru "divortul de UE", relateaza The Guardian.

Primul amendament discutat prevedea ca premierul nu ar fi putut declansa Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona decat daca garanta apararea drepturilor cetatenilor UE, potrivit News.ro.

Doua sute saptezeci si patru de membri ai camerei superioare a Parlamentului a votat impotriva amendamentului si 135 pentru.

Cel de-al doilea amendament prevedea ca Parlamentul sa aiba votul decisiv asupra acordului propriu-zis de iesire din UE. Acesta a fost respins cu 274 de voturi impotriva textului la 118 pentru.

Ambele texte, adoptate saptamana trecuta de Camera Lorzilor, au fost respinse cu cateva ore mai devreme de Camera Comunelor, care a retrimis proiectul de lege in forma initiala in camera superioara a Legislativului.

Legea va intra in vigoare dupa ce va fi aprobata de regina, probabil marti dimineata.