Functionarii publici care solicita agentilor economici stampile pe documente vor fi sanctionati, a declarat miercuri, la Botosani, secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, potrivit Agerpres.

Acesta a adaugat ca va propune premierului Sorin Grindeanu introducerea de sanctiuni pentru angajatii din sistemul bugetar care incalca actele normative care prevad ca stampila nu mai este obligatorie.

'Stampila a fost scoasa in afara legii, ca sa spun asa. In clipa in care va duceti astazi la o institutie a statului roman nu au voie sa va ceara stampila pe documente, iar, din pacate, lucrul acesta nu se intampla si functionarii doresc in continuare stampila. Vom face o propunere catre premier prin care vom aplica chiar o sanctiune, chiar si financiara, pentru acei functionari care nu respecta legea', a afirmat Laufer.

Potrivit acestuia, obligativitatea aplicarii stampilei trebuie eliminata si pentru autoritatile publice locale care depun proiecte pentru obtinerea de fonduri guvernamentale sau europene.