Arctic, companie parte a grupului turc Arcelik, anunta ca va construi o fabrica greenfield in Dambovita, investitia proprie urmand a fi de 70 milioane euro la care se adauga aproape 40 de milioane de euro ajutor de stat. Constructia fabricii de masini de spalat va incepe in cursul acestui an in comuna Ulmi de langa Targoviste. Productia ar trebui sa demareze in 2018 si capacitatea maxima va fi atinsa in 2024 cand numarul de angajati ajunge la 480.

In fabrica Arctic GaestiFoto: Arctic

Valoarea totala a investitiei pentru dezvoltarea proiectului anuntat in judetul Dambovita este de 471 milioane lei.

Grupul Arcelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici.

"Pana in 2024, proiectul nostru va crea 480 de locuri de munca in judetul Dambovita, cu planuri de dezvoltare ulterioara. Aditional crearii de noi locuri de munca, intr-o regiune cu una din cele mai mari rate de somaj din Romania, aceasta investitie va contribui la imbunatatirea calitatii vietii la nivel local, prin dezvoltarea profesionala a fortei de lucru, dar si atragerea unor noi investitori in zona.", spuneNihat Bayiz, Director General Arctic.

Compania spune ca noua fabrica va integra tehnologii ultra-moderne conform standardelor industriale 4.0, precum utilaje interconectate. algoritmi predictivi, roboti si comunicarea wireless a liniilor de productie cu cele din alte tari.

Arctic are o fabrica la Gaesti unde a investit 130 milioane euro in ultimii 15 ani. Compania are peste 3.000 de angajati in tara si exporta peste 80% din productie.