Compania indiana Synergy Char intentioneaza sa realizeze o investitie in domeniul metalurgiei, Romania aflandu-se pe o pozitie favorita in optiunile investitorului indian, potentiala investitie avand o valoare estimata de 50 milioane dolari, iar numarul minim de locuri de munca care ar putea fi creat este de 500, a anuntat miercuri Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, potrivit news.ro.

"Compania Synergy Char intentioneaza sa realizeze o investitie in domeniul metalurgiei, Romania aflandu-se pe o pozitie favorita in optiunile investitorului indian datorita pozitiei strategice, calificarii fortei de munca, rezervelor naturale, capacitatilor energetice si costurile acestora, programelor de sprijin pentru investitii straine si pozitionarea zonelor industriale si a zonelor libere", arata un comunicat emis miercuri de minister.

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, s-a intalnit miercuri cu o delegatie a companiei indiene Synergy Char, aflata intr-o misiune de explorare a ofertei investitionale romanesti.

"Ca ministru pentru mediul de afaceri ma preocupa atragerea unui volum cat mai mare si diversificat de investitii, Romania oferind o paleta extinsa de oportunitati de business. Va puteti baza pe suportul meu si al echipei InvestRomania in relationarea cu institutiile publice locale si centrale si comunitatea de afaceri romaneasca in vederea colectarii cat mai multor informatii necesare pozitionarii ferme a Romaniei pe harta dumneavoastra investitionala", a declarat ministrul Petrescu, in comunicat.