Consiliul de supraveghere al companiei de stat Transelectrica, un monopol al transportului de energie, l-a numit pe Cristian-Eugen Radu în funcţia de preşedinte al boardului, în timp ce Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei în guvernul Dacian Cioloş, a fost numită director general al societăţii, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Schimbarea vine după ce compania a anunţat luni că Luca-Nicolae Iacobici în funcţia de membru provizoriu şi preşedinte al directoratului, începând cu 1 iunie, în locul lui Toni Teau, urmând să ocupe acest post până la 16 septembrie.

”Având în vedere încetarea la data de 31 mai a calităţii de membru şi preşedinte al directoratului a lui Ion-Toni Teau, raportat la faptul că până la data de 31 mai nu a intervenit acceptarea expresă a mandatului de membru al directoratului de către Luca-Nicolae Iacobici, pentru asigurarea continuităţii activităţii companiei, numeşte începând cu data de 1 iunie, în funcţia de preşedinte al directoratului, (denumit alternativ director general executiv sau chief executive officer al societăţii) al companiei naţionale de transport al energiei electrice Transelectrica, pe Georgeta-Corina Popescu”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Consiliul de Supraveghere alTranselectricaa decis, pe 30 martie, numirea CorineiPopescuin functia de membru al Directoratului companiei. Mandatul se acorda pentru perioada ramasa din durata de valabilitate a mandatului lui Toni Teau, respectiv pana la data de 16 septembrie 2017.

Corina Popescu a fost secretar de stat in Ministerul Energiei, in timpul guvernarii Ciolos.

Georgeta Corina Popescu a lucrat multi ani in domeniul energetic, din care patru la OMV si OMV Petrom pe functii de conducere. In perioada februarie 2011-iulie 2015 a fost director sucursala Bucuresti a OMV Trading GmbH Viena. In august 2015 a fost numita sef departament Power Assets. Georgeta Corina Popescu a lucrat si la E.ON Romania (2007-2011), la Electrica (1998-2006) si la fostele Conel si Renel (1991-1998).