Compania KFC Germania a transmis scuze locuitorilor din Targoviste dupa ce ce primarul orasului a sustinut ca o reclama a lantului de fast-food le-a prejudiciat imaginea.

KFCFoto: Hotnews

In reclama apare un pitic dezbracat care sare de pe Turnul Chindiei, primarul acuzand ca a fost "maculat" unul dintre emblemele orasului.

Spotul are menirea de a fi provocator, dar in niciun fel ofensator pentru orasul Targoviste, locuitorii acestuia sau poporul roman, afirma compania.

Pozitia KFC:

"Nu ne-am imaginat niciodata ca vom aduce ofense locuitorilor din Targoviste si dorim sa le cerem scuze pentru ca am facut-o. Ce s-a intamplat?

Pentru campania noastra publicitara, "Das glaub' ich jetzt nicht!" ("Nu-mi vine sa cred!") am filmat o reclama TV in orasul Targoviste din Romania, pentru a fi ulterior difuzata doar in Germania. Din pacate, acest spot a ofensat si a creat nemultumiri in randul oficialilor orasului si locuitorilor din Targoviste. Ne pare rau pentru acest lucru si regretam situatia creata. In niciun moment nu ne-am dorit sa denigram orasul Targoviste sau Romania.

Din contra: Am ales cu buna stiinta Targoviste ca locatie pentru a filma reclama deoarece orasul se mandreste cu unul dintre cele mai frumoase turnuri din Europa. In plus, echipa de productie a filmat in trecut, de mai multe ori, in diverse locuri din Romania, pentru ca este o tara apreciata de directorii artistici atat pentru locatiile sale fantastice de filmare, cat si pentru echipele locale de productie cu experienta in domeniu.

Ideea spotului nostru a fost "nebunia", in linie cu motto-ul campaniei "Nu-mi vine sa cred!". Am dorit sa prezentam o situatie exagerata, absurda, cum ar fi un barbat gol sarind intr-o galeata mica. Conceptul a fost sa atragem atentia asupra pretului absurd de mic al ofertei noastre. Spotul are menirea de a fi la fel de provocator ca si pretul, doar pentru consumatorii germani, dar in niciun fel ofensator pentru orasul Targoviste, locuitorii acestuia sau poporul roman.

Ii rugam pe locuitorii din Targoviste sa ne accepte scuzele.

Echipa KFC Germania"