Facebook a sters numeroase postari realizate de traficantii de persoane care faceau in mod direct reclama, pentru a atrage migrantii sa caute drumuri spre Europa, noteazaThe Guardian.

Imigranti in Marea MediteranaFoto: Captura YouTube

Scrise in araba, cele mai multe postari erau insotite de clipuri video si marturii din ceea ce traficantii spun ca ar fi calatorii reusite pe Meditarana, din Turcia in Grecia si din Egipt in Italia. Toate erau scrise in ultimele luni, perioada in care multe persoane iau parte la calatorii de acest tip.

Traficantii de persoane fac aproximativ 35 de miliarde de dolari anual, in lume, iar industria este principala cauza pentru care migrantii mor in mare, potrivit conducerii Organizatiei Internationale pentru Migratie.

Numarul migrantilor care au decedat trecand Marea Mediterana a ajuns la 2400 anul acesta.

"Traficul de persoane este ilegala si toate postarile care coordoneaza aceste activitati nu sunt permise pe Facebook. Am eliminat tot continutul pe care The Guardian ni l-a aratat pentru violarea standardelor comunitatii noastre. Incurajam persoanele sa foloseasca instrumentele de raportare pentru a marca acest timp de comportament, care va fi analizat si eliminat de catre echipa noastra de experti", a declarat un purtator de cuvant al Facebook.