IKEA a anuntat ca a incheiat procesul de selectie pentru principalul constructor al magazinului de pe bulevardul Theodor Pallady, fiind vorba despre antreprenorul general Bog¬Art. IKEA va investi aproximativ 80 de milioane de euro in cel de-al doilea magazin din Bucuresti, care va avea o suprafata de peste 37.000 de metri patrati si va angaja aproximativ 300 de persoane.

Foto:

IKEA spune ca a initiat un proces de pre-calificare, care a implicat peste 250 de companii si furnizori, acoperind in totalitate piata constructiilor din Romania. In licitatia pentru constructia magazinului IKEA Pallady, s-au precalificat 19 companii de constructii si, dupa patru runde de negocieri, au ramas doi ofertanti.

Constructorul finalist a fost ales pe baza unor criterii foarte clare, precum: abilitatea de a finaliza proiectul la timp, echipa, managementul, colaborarile anterioare, stabilitatea financiara din ultimii cinci ani, cea mai buna solutie tehnica de calitate si pretul competitiv.

Lucrarile vor incepe imediat ce vor fi indeplinite toate conditiile pentru constructie. In acest moment, obiectivul este deschiderea Magazinului IKEA de pe Bulevardul Pallady inainte de finalul anului 2018.

"In acest moment, ne bucuram sa anuntam ca in aceasta saptamana am obtinut Autorizatia de Construire pentru amenajare si sistematizare teren si imprejmuire provizorie emisa de Primaria Sectorului 3. Am obtinut deja 24 de avize si acorduri si asteptam obtinerea ultimelor doua avize necesare: unul din partea Directiei Administratiei Domeniului Public Sector 3 si altul de la Brigada de Politie Rutiera. Dupa emiterea acestora, documentatia pentru obtinerea Autorizatiei de Construire a magazinului IKEA va fi depusa", spune Vladislav Lalic, Property and Expansion Manager IKEA South-East Europe,

IKEA va investi aproximativ 80 de milioane de euro in cel de-al doilea magazin din Bucuresti, care va avea o suprafata de peste 37.000 de metri patrati si va angaja aproximativ 300 de persoane. Recrutarea angajatilor este planificata sa inceapa cu aproximativ un an inainte de deschiderea magazinului, asa cum se intampla de obicei in cazul proiectelor IKEA similare. Contractorii selectati vor incepe constructia imediat ce vor fi obtinute toate autorizatiile necesare, iar incheierea constructiei este planificata sa aiba loc intr-un an de la inceperea efectiva a acesteia.

Ikea a deschis in 2007 magazinul din Baneasa care pana in luna martie 2010, a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group.