Premierul Mihai Tudose s-a intalnit joi, la Palatul Victoria, cu o delegatie a companiei Ford condusa de vicepresedintele Andrew McCall, intrevedere ce face parte din dialogul constant dintre Guvern si reprezentantii mediului de afaceri, potrivit unui comunicat al Guvernului. In cadrul intrevederii, premierul Tudose a spus ca Autostrada Pitesti-Sibiu si legatura intre Pitesti si Craiova sunt prioritati ale Guvernului, urmand sa fie finalizate pana la sfarsitul mandatului.

Vicepresedintele Ford a discutat despre stadiul implementarii investitiei Ford de la Craiova, inclusiv despre crearea celor aproape 1700 de noi locuri de munca, anuntate deja de companie.

Prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat importanta industriei auto pentru economia romaneasca, atat din perspectiva ponderii sale in dezvoltarea PIB, cat si din sociala, prin crearea de noi locuri de munca atat in mod direct, cat si prin efectul de angrenare economica, se mai arata in comunicat.

"Romania este un mediu favorabil pentru cresterea investitiilor, iar dezvoltarea fabricii Ford de la Craiova confirma acest lucru. Investitii mai multe inseamna mai multe locuri de munca si mai bine platite", a declarat Mihai Tudose.

La intalnire au mai participat, din partea Guvernului, consilierii de stat Marius Nica, Gabriel Andronache si Felix Rache.