Ministerul Economiei si Romarm, prin Uzina Mecanica Bucuresti, si compania americana General Dynamics au semnat marti un memorandumul de intelegere si acord de colaborare, fiind prezent la ceremonie si premierul Mihai Tudose. Memorandumul de intelegere stabileste liniile directoare preliminare ale cooperarii, precum si actiunile viitoare ce au drept scop constituirea unei societati mixte intre Uzina Mecanica Bucuresti si compania General Dynamics, care sa produca vehicule blindate pentru Armata Romaniei, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Compania americana General Dynamics detine uzina producatorului elvetian de transportoare blindate Mowag.

Potrivit documentelor semnate, cele doua parti se angajeaza sa colaboreze, in concordanta cu obiectivele asumate privind inzestrarea Armatei Romaniei, in perspectiva producerii si livrarii de vehicule blindate Piranha 5 catre Ministerul Apararii Nationale.

In cadrul viitoarei societati, Uzina Mecanica Bucuresti va participa cu active constand in linii de fabricatie si personal angajat, care va urma cursuri de perfectionare la sediul companiei americane. General Dynamics va participa la acest joint venture cu investitii in modernizarea capacitatilor de productie si integrarea productiei de vehicule blindate.

"Incheierea acestei colaborari intre o companie de stat din Romania si compania americana General Dynamics este un moment extraordinar pentru industria de aparare romaneasca", a afirmat premierul Mihai Tudose.

La ceremonia de semnare a celor doua documente au mai participat vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul economiei, Gheorghe Simon, ministrul apararii nationale, Mihai-Viorel Fifor, si ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm.