Dow Jones Newswires a postat marti mai multe titluri "false", la scurt timp dupa deschiderea pietei, care anuntau ca gigantul Google a achizitionat Apple pentru 9 miliarde de dolari, potrivitCNBC. "DJ Google cumpara Apple pentru 9 miliarde dolari" sau "DJ Google spune Yay", au fost doar cateva din titlurile rulate de Dow Jones.

Dow Jones, parte a News Corp, a negat ca a fost vorba de un atac cibernetic si a transmis urmatoarea declaratie cu privire la incident: "Va rugam sa nu luati in considerare titlurile care au rulat pe Dow Jones Newswires intre orele 09:34 ET si 9:36 am ET. Din cauza unei erori tehnice, titlurile au fost publicate, toate titlurile fiind eliminate. A fost o eroare generata de un test.", scrie siNYT.

Google, compania care detine cel mai utilizat motor de cautare din lume, a platit anul acesta 3 miliarde de dolari celor de la Apple astfel incat sa ramana motorul de cautare predefinit pe dispozitivele iPhone si iPad. Desi Google este cel mai popular motor de cautare din lume, cei de la Apple nu cred ca acesta este atat de necesar pentru browserul Safari, astfel ca Google plateste anual celor de la Apple miliarde de dolari pentru a fi motorul de cautare predefinit.