Ministerul Turismului a anuntat marti seara ca situatia creata in urma decesului patronului Omnia Turism este complexa, iar institutia cauta acum solutii pentru mai multe probleme aparute in urma blocarii conturilor bancare ale agentiei, imediat dupa ce s-a difuzat in mass-media vestea mortii acestuia. A fost calculata o pierdere de 7,4 milioane euro, din incasarea banilor pe 8.300 de pachete vandute pentru anul 2018, potrivit news.ro.

Omul de afaceri George Negru, proprietarul touroperatorului Omnia Turism, s-ar fi sinucis din cauza unor probleme financiare, dupa cum au declarat luni pentru News.ro, surse din piata.

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, i-a sfatuit pe toti cei care au pachete cumparate prin Omnia Turism sa nu mai plece in acele calatorii, deoarece conturile agentiei au fost blocate de banci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plati.

"Ministrul Mircea Dobre a discutat personal cu o parte dintre clientii agentiei Omnia Turism si cu reprezentantii agentiilor partenere, pentru a gasi posibile solutii de iesire din aceasta situatie. In acest moment s-a calculat o pierdere totala de 7,4 milioane de euro, bani incasati deja de agentia Omnia Turism din vanzarea unui numar de 8.300 de pachete pentru anul 2018, in valoare totala de circa 11,4 milioane de euro", se arata intr-un comunicat emis marti seara de minister.

De asemenea, intr-o prima actiune, ministrul Turismului, Mircea Dobre, a gasit "unele solutii", impreuna cu reprezentantii ANAT, MAI si MAE, pentru aducerea in tara a unui grup de 80 de romani, care au achizitionat pachete turistice de la aceasta agentie.

Ministrul Mircea Dobre a discutat personal si cu reprezentantii institutiilor bancare si a reusit, astazi, identificarea unor solutii legale pentru achitarea unei parti din costurile necesare aducerii in tara a celor 80 de turisti blocati in strainatate.

Ministerul Turismului precizeaza ca a inceput un control la aceasta agentie pe 6 septembrie 2017, iar proprietarul agentiei a fost invitat, la data de 8 septembrie, sa se prezinte personal la Ministerul Turismului, cu o serie de documente.