¬Compania britanica DS Smith a anuntat ca va cumpara, intr-o tranzactie de 245 milioane dolari, companiile EcoPack si EcoPaper, cei mai mari producatori locali de ambalaje de hartie, scrie Reuters. Tranzactia va fi incheiata in al treilea trimestru al anului fiscal. EcoPack are o fabrica de ambalaje de carton la Ghimbav si controleaza si fabrica de hartie pentru carton ondulat EcoPaper din Zarnesti. . Grupul de firme EcoPack si EcoPaper este controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn.

Produse DS SmithFoto: DS Smith

Compania romaneasca are 350 de angajati la cele doua unitati si un business anual de aproximativ 50 milioane euro.

DS Smith din Marea Britanie este producator de ambalaje de carton, hartie reciclata si ambalaje din plastic si spera ca achizitia ii va aduce economii in operatiunile viitoare.

EcoPack produce in special ambalaje pentru industria bnurukor de rlarg consum, avand printre clienti aproape toti marii retaileri, dar si pentru producatorii de electrocasnice si electronice.

EcoPack este cea mai veche fabrica de carton ondulat din Romania, fiind infiintata in 1921. Actualul actionariat a preluat pachetul majoritar de actiuni in 1997. Odata cu achizitia fabricii de hartie Celohart din Zarnesti in anul 2001 s-a decis schimbarea denumirii fabricii in EcoPaper.