Moody's Investors Service a retras vineri calificativul corporativ al Companiei Nationale de Cai Ferate - CFR SA, din "motive ce tin de evolutia afacerii", a anuntat agentia de rating citata de NewsIn. Astfel, potrivit Moody's, costurile pentru mentinerea si monitorizarea ratingului nu sunt justificate de nevoia pe piata de un astfel de calificativ, deoarece CFR nu are datorii evaluate.

Conform regulamentului agentiei de evaluare financiara, "motivele de afaceri" tin de costurile pe care monitorizarea unei companii le presupune pentru Moody's.

"In anumite conditii, Moody's poate retrage un rating al unei companii din motive care nu au legatura cu acuratetea informatiilor livrate de respectivul client, cu falimentul sau reorganizarea structurii de finantare. In acest caz, agentia va pune in balanta nevoia pietei pentru calificativ si resursele de care este nevoie pentru a mentine si monitoriza ratingul", se mai arata in regulamentul Moody's.

Compania Nationala de Cai Ferate - CFR SA, cu sediul in Bucuresti, detine si opereaza infrastructura feroviara din Romania.