Petrom, compania care a investit 16 milioane de euro in programe de responsabilitate sociala in ultimii trei ani, a incheiat cu succes, in parteneriat cu Eco Rom Ambalaje, un proiect de stimulare a elevilor sa recicleze ambalaje tip PET.

"Premii la PET" este unul dintre proiectele ecologice derulate sub platforma Petrom "Respect pentru viitor" si a avut ca scop stimularea elevilor din cateva scoli din sectorul 6, printr-un concurs, sa recicleze sticle PET.

Pe parcursul a 30 de zile, la sfarsitul anului 2007, elevii din 5 scoli din sectorul 6 (unde Eco Rom Ambalaje are containtere de colectare selectiva) au reusit sa stranga aproape 670 de kg de ambalaje PET. Scoala castigatoare, Colegiul Elena Cuza, a adunat 280 de kg, castigand un computer, un sistam audio-video si mingi pentru diverse sporturi. Premierea a avut loc pe 17 ianuarie, in prezenta ministrului mediului, Attila Korodi, a Marianei Gheorghe, CEO-ul Petrom si a lui Sorin Popescu, directorul Eco Rom.

Mariana Gheorghe a aproximat ca deseurile de plastic adunate de elevii de la Elena Cuza echivaleaza cu cantitatea de energie electrica consumata de iluminatul scolii lor in 12 zile. Reprezentantul Eco Rom Ambalaje a declarat ca, in 2008, programul de educare ecologica va continua cu 10 scoli si a amintit ca, in sectorul 6 exista 40 de puncte de reciclare selectiva, din luna februarie numarul acestora ajungand la 100.

Avand in vedere ca, potrivit ministrului Korodi, in Romania se recicleaza doar 30% din ambalajele PET, elevii au fost incurajati sa transmita obiceiul reciclarii selective si catre familii, cei mai multi romani nefiind obisnuiti, in acest moment, sa-si arunce deseurile separat, pentru a limita efectul asupra mediului.