Salariile a jumatate dintre angajatii Consiliului Concurentei vor scadea de la 1 ianuarie, ca urmare a modificarilor fiscale, a declarat marti presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu, in cadrul comisiilor de specialitate reunite din Parlament pentru avizarea proiectului de buget pe 2018, potrivit Agerpres. Chiritoiu a precizat ca a cerut solutii Guvernului, insa nu a primit raspunsuri pana acum.

Chiritoiu a precizat ca cele mai mari diminuari vor fi la directori, cu circa 20%.

"Salariile vor scadea pentru jumatate din personal. Cele mai mari scaderi vor fi la directori si la inspectorii superiori, 20% la directori si 15% la inspectorii superiori. Sunt reduceri mari. Am cerul Guvernului solutii, fie sa ne excepteze, cum au exceptat ANRE sau ANCOM, fie sa ne dea cresterea de 15% care s-a dat la cateva ministere pentru complexitatea muncii si sa ne lase sa acordam indemnizatiile de performanta pentru care avem fonduri proprii, dar sunt blocate prin lege", a spus Chiritoiu.

Consiliul Concurentei are in prezent circa 200 de angajati, iar fondul de salarii reprezinta 85% din bugetul total al institutiei.

Comisiile de specialitate reunite au avizat marti bugetul Consiliului Concurentei, cu 34 de voturi pentru, 10 impotriva si o abtinere.

Conform proiectului de buget, institutia va primi in acest an 58,1 milioane de lei, ceea ce reprezinta o majorare de 13% fata de anul trecut. Parlamentarii au votat insa si un amendament care prevede suplimentarea bugetului cu 2,295 milioane de lei pentru finantarea activitatii Consiliului de Supraveghere din domeniul Naval.