Petrom sarbatoreste anul acesta 10 ani de cand se implica in proiecte de responsabilitate sociala. In tot acest timp, compania a investit 49 de milioane de euro pentru dezvoltarea sustenabila a comunitatilor din Romania si peste 55.00 de voluntari au fost implicati in proiecte sociale.

10 ani de responsabilitate socialaFoto: webPR.ro

In cei 10 ani, OMV Petrom a sprijinit proiecte din cinci domenii prioritare pentru dezvoltarea Romaniei: mediu, educatie, sanatate, dezvoltare comunitara si voluntariat, sub platforma Tara lui Andrei.

"Am pornit la drum in urma cu 10 ani, cand domeniul responsabilitatii sociale era la inceputurile sale in Romania. Am invatat foarte multe de-a lungul acestor ani si am transmis si altora lectiile invatate de noi. Nu a fost usor, dar am avut alaturi parteneri de incredere, organizatii neguvernamentale, autoritati locale, institutii de invatamant. Le multumim tuturor celor care ni s-au alaturat in demersurile noastre si care au aratat ca #sepoate! Pe viitor, ne dorim sa continuam sa intarim principiile de business responsabil in strategia fiecarui departament, sa ne axam eforturile catre principii de sustenabilitate economica, sociala si de mediu", a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Educatie

Peste 62.000 de elevi si profesori au beneficiat de sprijinul OMV Petrom prin programele Romania Meseriasa, Scoala Petrolistilor, Tabara Meseriasilor, Tabara din Tara lui Andrei, Olimpicii Petrom, Leadership Autentic etc. De asemenea, prin programul sau, OMV Petrom a reusit sa creeze Primul Raport de Politica Publica privind Invatamantul Profesional din Romania.

Mediu

Prin campaniile de impadurire Romania prinde radacini si Plantarile din Tara lui Andrei, OMV Petrom a reusit sa planteze peste 700.000 de copaci, acoperind, astfel, peste 150 hectare. In plus, au avut loc peste 145 de de actiuni de monitorizare si interventie de salvare a delfinilor din Marea Neagra, iar peste 190.000 de persoane au fost informate despre protejarea mediului inconjurator.

Dezvoltare comunitara

In cadrul proiectelor de dezvoltare comunitara au fost construite sau reabilitate peste 200 de case si 260 de scoli. In bani, discutam de 1.6 milioane de euro alocati proiectelor pentru comunitati din Romania prin competitiile Idei din Tara lui Andrei, Orasul Tau, Orasul Petrom, Respect pentru Viitor, Scoala lui Andrei. Mai mult, 20 de afaceri sociale create si sustinute cu peste 700.000 euro in Fabricat in Tara lui Andrei.

Sanatate

ISU si SMURD au beneficiat de o donatie constand in peste 450 de echipamente de protectie si interventie in situatii de urgenta, inclusiv autospeciale. Peste 1 milion de euro au fost investiti pentru reabilitarea si dotarea a 36 de institutii medicale si 56 de spitale au conectate la serviciul de telemedicina de urgenta.

Voluntariat

Peste 55.000 de voluntari, din care 12.000 de angajati OMV Petrom, s-au implicat in activitatile de CSR ale companiei. Asta a insemnat si ca peste 4.700 de copii din medii defavorizate au primit cadouri de Craciun de la angajatii OMV Petrom. Reamintim si cele 200 de organizatii neguvernamentale sunt sustinute anual prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venitul global.

Iata, asadar, cum OMV Petrom a reusit in 10 ani de zile sa ajute concret la dezvoltarea Romaniei. Urmeaza alti ani in care comunitatile din Romania vor beneficia de sprijinul OMV Petrom prin programele de CSR.

Mai multe detalii despre toate proiectele desfasurate in cei 10 ani de responsabilitate sociala OMV Petrom puteti gasi pewww.taraluiandrei.ro.