12 decembrie, Bursa Romana de Marfuri a celebrat 25 de ani de existenta. La eveniment au luat parte personalitati de seama care, de-a lungul timpului, au sprijinit activitatea noastra si carora, pe aceasta cale, dorim sa le multumim.

In anul 1992, in Sala de Marmura de la Casa Presei Libere, lua fiinta prima platforma de tranzactionare pe pietele dublu-licitate de marfuri. Dorinta noastra a fost sa le punem la dispozitie participantilor solutii corecte si ieftine de comert si de acoperire a riscurilor.

Domul premier Mihai Tudose a avut un mesaj de felicitare.

"Exista in peisajul economic al unei tari moderne, institutii fara de care statul nu s-ar putea identifica, iar Bursa este una dintre acestea. Progresul Romaniei in domeniul bursier este unul incontestabil, marturie stand diversele performante atinse de jucatorii din piata, fie ca vorbim de Bursa de Valori sau cea de Marfuri.

Bursa Romana de Marfuri, care astazi aniverseaza 25 de ani de existenta si-a consolidate pozitia atat in tara cat si in regiune, avand o misiune clara in ceea ce priveste promovarea valorilor comune precum transparenta, corectitudinea si egalitatea de sanse in economie. In acelasi timp, Bursa Romana de Marfuri se afla la jumatatea drumului in ceea ce priveste potentialul de dezvoltare.

Cu siguranta, acest potential va fi exploatat corespunzator, iar in ceea ce priveste guvernul pe care-l conduc va asigur ca va sprijini dezvoltarea tuturor institutiilor din economia de piata. Mai mult, Guvernul Romaniei este atent la functionarea pietelor din tara si este preocupat ca mecanismele specifice acestora sa functioneze eficient si transparent.

Credem ca mai ales comertul corect cu active reale este essential bunastarii unei tari. La multi ani Bursei Romane de Marfuri si mult succes in activitatile viitoare!"

La 25 de ani de la infiintare am sarbatorit acest moment special alaturi de partenerii nostri pe care vrem sa ii asiguram ca in fiecare zi a existentei noastre ne-am luptat sa mentinem corectitudinea si transparenta pietelor la cele mai inalte standarde.

De 25 de ani, cei 100 de specialisti ai BRM ofera solutii practice intr-un mod obiectiv, eficient si profesional. "Suntem o institutie intr-o constanta crestere. Suntem prezenti in 19 puncte de lucru si in 18 terminale raspandite in toata tara. Ne adaptam mereu la noile conditii de piata si urmarim sa integram noile tehnologii pentru a veni in intampinarea nevoilor de tranzactionare a celor peste 1300 de clienti, inclusiv atunci cand au nevoie de un instrument de management al riscului comercial si financiar", a spus si Ion Mocanu, vicepresedintele CCIR in calitate de supraveghetor al Bursei Romane de Marfuri.

"In cei 25 de ani de existenta, BRM a ocupat o pozitie de top pe piata de tranzactionare a bunurilor, a serviciilor si a lucrarilor, prin organizarea de licitatii si oferim consultanta pentru aplicarea corecta a procedurilor de achizitii publice. Sunt bucuros ca BRM va incepe sa furnizeze produse derivate pe energie", a afirmat si Mircea Ursache, vicepresedintele ASF.

Cuvinte frumoase despre BRM a avut si Varujan Vosganian. "BRM a crezut in profesionalism, inovatie si integritate si vine in sprijinul clientilor, oferindu-le si instruire financiara si de management. Transparenta, integritatea, eficienta si competitivitatea au fost si sunt principalii piloni de sprijin ai activitatii noastre!"

In final, noi vrem sa ramanem fideli devizei initiale: grija pentru calitatea serviciilor, capacitatea de a anticipa si inova succesul nostru prin succesul clientilor, membrilor si actionarilor.