Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

AVAS vrea sa privatizeze 283 de societati in acest an. Fondurile obtinute s-ar putea ridica la 1,54 miliarde lei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 24 ianuarie 2008, 15:06 Economie | Companii

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va scoate la privatizare in acest an 283 de societati comerciale la care detine actiuni si estimeaza ca va realiza venituri de 1,73 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al institutiei. Din valoarea totala a veniturilor estimate pentru acest an, 1,54 miliarde de lei vor fi obtinute din privatizarea si administrarea participatiilor statului.

"În programul de privatizare al AVAS pentru acest an sunt incluse 283 de societati comerciale. AVAS vinde pachetele majoritare de actiuni la peste 50 de societati, restul pana la 283 fiind pachete minoritare", potrivit comunicatului AVAS.

In primul trimestru al acestui an, Autoritatea va scoate la privatizare 75 de societati comerciale, la 20 dintre acestea AVAS detinand pachete majoritare.

Din cele 20 de societati, sase au deja cumparatori selectati, in perioada urmatoare urmand sa inceapa negocierea iar apoi sa se incheie contractul de vanzare-cumparare. Acestea sunt Master Bucuresti (ofertantul selectat este Asociatia salariatilor Pas Master si Radacini SRL), Casstil Bucuresti (ofertantul selectat este Asociatia formata din Vesta Investment si Spirea Letitia Astrid), SPID Targu Mures (ofertantul adjudecatar este Auto Tudor TS din Cluj), Olimp Estival 2002 Olimp (ofertantul adjudecatar este Unita Turism Holding), Industrializarea Laptelui Bistrita (ofertantul adjudecatar este Consortiul NGA Proiect si Iprochim Bucuresti).

Alte societati lansate la privatizare sunt Termoproiect Iasi, Institutul National al Lemnului Bucuresti, I.P.I.U. - Consulting Engineering Bucuresti, Avioane Craiova, Institutul National al Sticlei, IAR Brasov, Uzina Mecanica Bucuresti, INAR Brasov, Cuprumin Abrud, Moldomin Moldova Noua, Arsenal Resita, Carfil Brasov, Cepiem Bucuresti.

Tot in primul trimestru sunt incluse in Programul de privatizare 55 de pachete minoritare. Pentru 12 dintre acestea vor fi incheiate contractele de vanzare – cumparare, privatizarea acestora fiind deja demarata, iar pentru 42 de pachete minoritare de actiuni  vor fi lansate oferte de vanzare de actiuni.

Pachetul de actiuni reprezentand 29,93% din capitalul social al  Retezat Sibiu a fost privatizat prin metoda oferta publica secundara de vanzare.

Pentru cele mai multe dintre societati, metoda de privatizare va fi licitatia cu strigare.

Programul de privatizare pentru acest an include toate societatile privatizabile din portofoliul AVAS, exceptie facand companiile din domeniul energetic, care fac parte din Strategia Guvernului de constituire a unei societati energetice integrate pe verticala.

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

110 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version