Grupul Mobexpert a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 168 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de anul anterior, se arata intr-un comunicat al companiei ce activeaza in domeniul productiei si comercializarii mobilei. Vanzarile grupului au inregistrat in 2007 o crestere medie de 28% comparativ cu 2006.

Din totalul produselor comercializate, 77% din vanzari au fost realizate pe segmentul de mobilier pentru casa si decoratiuni iar 23% pe segmentul de mobilier pentru birou.

Pe zona mobilierului pentru birouri, sistemul buy back, care consta in preluarea mobilierului vechi al clientului in momentul in care acesta opteaza pentru reamenajarea birourilor sale, a inregistrat un avans de peste 100% comparativ cu 2006.

In ceea ce priveste exporturile, acestea au consemnat o scadere cu 11% a volumelor comparativ cu 2006. Ponderea exporturilor din totalul productiei a scazut de la 38%, in 2006, la 27%, in 2007, iar pentru acest an se estimeaza ca exporturile catre pietele occidentale vor cunoaste o tendinta descrescatoare, atat ca volume cat si ca valoare absoluta. Ponderea reprezentata de exporturi din productia realizata de fabricile grupului va ajunge la aproximativ 20%.

"Anul 2007 a avut rezultate peste asteptari pentru grupul Mobexpert. Pe zona de retail, a fost un an in care am deschis directii pe care le vom continua si in 2008. Printre acestea, primul hipermagazin Mobexpert din afara granitelor, la Sofia, a marcat consolidarea noastra ca jucator regional. Pe zona de productie, am lansat proiectul de la Targu Mures, ca baza a cresterii productivitatii si a cifrei de afaceri pe care ne-o propunem pana in 2012”, a declarat Dan Sucu, presedintele grupului Mobexpert.

"Consider ca 2008 va fi un an al consolidarii grupului Mobexpert la nivel regional. Ma astept la accelerari in segmentul imobiliar rezidential prin maturizarea proiectelor lansate in 2007 si in anii anteriori. Exporturile pe pietele vest europene se vor mentine pe un trend descrescator, Grupul Mobexpert concentrandu-se pe livrarile la nivel regional”, a adaugat Dan Sucu.

Rezultatele financiare din 2007 nu au inclus afacerile generate de cele 23 de magazine Mobexpert cu suprafete sub 1.500 de metri patrati, care functioneaza in regim de franciza sau veniturile obtinute din activitatea de real estate, se mai arata in comunicatul grupului.

Pentru acest an, Mobexpert se asteapta la o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 10%, pana la valoarea de 185 milioane de euro.

De asemnea, compania isi va continua strategia de consolidare a pozitiei pe piata regionala. Prima etapa va consta in extinderea retelei nationale de magazine printr-o investitie de opt milioane de euro. Incepand cu aprilie 2008, vor fi deschise patru hipermagazine Mobexpert la Suceava, Pitesti, Ploiesti si Bucuresti.

Pe zona de productie, eforturile se vor concentra pe proiectul de la Targu Mures, investitie ce se ridica 28 de milioane de euro. Proiectul prevede relocarea activitatii de productie din fabricile ConfoMex, StudioMex, IleforMex si MuresMex in spatii noi. Tot la Targu Mures, in cadrul aceluiasi proiect, va fi construita o nou platforma logistica a grupului, ce va deveni functionala in al doilea trimestru din 2008.

Mobexpert, prin cele doua marci ale sale Mobexpert – hipermagazine si magazine de mobilier pentru casa si decoratiuni, si Mobexpert Office – mobilier pentru birou si colectivitati, detine o reteaua regionala ce numara, in prezent, 35 hipermagazine si magazine. In Romania, reteaua cuprinde patru hipermagazine in Bucuresti, un hipermagazin in Brasov si 27 de magazine in tara.

Grupul Mobexpert cuprinde zece firme pe zona de retail, opt fabrici de mobila pe zona de productie, sase firme de import si trei firme de servicii (informatica, logistica si proiectare-dezvoltare).