Site-ul WorldCarsFans, unul din cele mai urmarite site-uri internationale de imagini cu noi modele auto si poze spion, a publicat imagini cu o noua versiune Logan sedan ce ar trebui sa apara anul acesta, desi data este incerta. Pe pagina web sunt publicate patru fotografii, dintre care una modificata pe calculator si trei poze spion de la testele din judetul Arges.

Site-ul noteaza ca era evident ca dupa inceperea productiiei modelului Sandero in Brazilia, masina care sub o forma asemanatoare va fi produsa si la noi anul acesta, grupul Renault va face si ceva schimbari la sedan. Sursa noteaza ca grupul a luat aceasta decizie deoarece Logan sedan nu e considerata o masina frumoasa, ci una "patratoasa, dar buna".

Site-ul mai noteaza ca look-ul actualului sedan este singurul lucru care-l impiedica sa aiba vanzari si mai bune, in special in afara Europei. Noul sedan va avea elemente de design comune cu Sandero, hatchback care deja se produce in Brazilia, dar va fi lansat si la noi anul acesta. Dacia nu a comunicat momentul lansarii si nici numele sub care va fi vanduta masina in doua volume derivata din Sandero.

Facelift-ul nu este primul pe care Dacia il face la Logan berlina. In 2006, producatorul a lansat "Noua Colectie Logan", versiune cu elemente de caroserie schimbate, precum stopurile, oglinzile laterale sau butonul de deschidere a portbagajului. E de asteptat ca noul facelift sa fie cu mult mai consistent.

La anul ar trebui sa apara si o varianta crossover - SUV de Dacie, lansare pe care nu o excludea nici Carlos Ghosn, CEO al aliantei Renault - Nissan, in declaratiile facute in 2006 la salonul de la Paris.

Gama Logan, care in prezent are trei modele, sedan, break si furgoneta, isi va adauga luna aceasta al patrulea model, noul pick-up, urmasul celebrului "papuc" care va fi lansat oficial luna aceasta.

Apoi, al cincilea model va fi Sandero, iar al saselea ar putea fi SUV-ul. Grupul Renault spune ca gama Logan se va opri la sase modele, insa presa franceza a scris ca producatorul vrea s-o extinda, poate chiar pana la zece modele, pe parcursul a inca patru ani.