Hatchback-ul pe care Dacia il va produce din acest an in Romania va ajunge la anul si pe strazile din Marea Britanie, la preturi incepand de la 8.800 euro, scrie revista britanica Autocar.

Revista publica un articol cu titlul "Supermini-ul Renault de 6.500 de lire - Spionat" si o poza - spion cu masina, surpinsa in teste langa Mioveni. Autocar noteaza ca masina va fi un "supermini" de patru metri lungime si va costa cat un city - car. Hatchback-ul va costa de la 6.500 de lire in sus, aproximativ 8.800 de euro.

Despre Dacia Sandero britanicii scriu "ganditi-va la el ca la un hatchback de dimensiunile unui Ford Fiesta, insa cu 1.000 de lire mai ieftin decat cea mai ieftina varianta de Ford Ka".

Autocar mai scrie ca hatchback-ul va fi prezentat la salonul de la Geneva si adauga ca versiunea break a Logan nu va ajunge prea curand in Marea Britanie, insa peste cativa ani asta s-ar putea intampla. Insa, britanicii vor avea parte de un 4X4 mic sub brandul Dacia. un fel de "Lada Niva a secolului 21", mai scrie revista.

Primele imagini cu hatchback-ul au aparut pe bloguri romanesti zilelele trecute. Autoturismul bicorp in cinci usi va deveni al cincilea model al gamei Logan, care in prezent are trei modele (berlina, break furgon), dar il va primi si pe al patrulea luna aceasta - pick-up-ul.

Hatchback-ul va incepe sa fie fabricat la Mioveni in acest an, inspirat de modelul Renault Sandero, care e produs de la finele lui 2007 in Brazilia