Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Achizitia Petromservice va aduce beneficii Petrom. AVAS cere anularea contractului

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 12 februarie 2008, 17:59 Economie | Companii

Achizitia activitatii de servicii petroliere din cadrul Petromservice a constituit o oportunitate pentru Petrom, intrucat integrarea acestor servicii este estimata sa aduca beneficii concrete companiei, au anuntat oficialii companiei petroliere dupa ce AVAS a cerut OMV sa anuleze contractul cu Petromservice, considerand ca suma platita este prea mare, potrivit NewsIn.

"Estimam ca integrarea serviciilor petroliere in cadrul Petrom poate duce la o reducere semnificativa a costului de productie, de pana la 10% din costul de productie. Pretul achizitiei de 328,5 milioane de euro se bazeaza pe o evaluare detaliata a Petrom. In plus, Petrom a angajat doua renumite companii independente care activeaza pe plan international, pentru a efectua evaluarea.

Tranzactia cu Petromservice a fost aprobata conform procedurilor prevazute in Actul Constitutiv al Petrom si a fost de asemenea aprobata de catre Consiliul Concurentei" se arata intr-un comunicat al Petrom.

"Consideram ca actiunea in instanta a Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) este neintemeiata, intrucat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) a carei decizie este atacata a fost convocata si s-a desfasurat cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare, fiind respectate drepturile tuturor actionarilor societatii", se mai spune in comunicat.

Reprezentantii Petrom au mai afirmat ca, inainte de achizitia firmei de servicii petroliere au angajat doua firme independente care activeaza pe plan international pentru a efectua evaluarea Petromservice.

AVAS a anuntat ca a solicitat in instanta anularea partiala a bugetului de investitii a Petrom in 2007 pentru ca investitiile aprobate anul trecut au un grad mare de risc si ca pretul de achizitie al Petromservice a fost prea mare.

AVAS a solicitat constatarea nulitatii absolute partiale a hotararii AGA Petrom din data de 7 noiembrie 2007 referitor la punctul privind aprobarea bugetului de investitii revizuit pe 2007 si anularea partialã a hotararii mentionate cu privire la proiectul Pearl in cadrul hotararii de aprobare a bugetului de investitii revizuit, pe anul 2007, pentru finalizarea Contractului de transfer de activitate de la Petromservice la Petrom.

Autoritatea, care detine de 20,63% din capitalul social al Petrom, considera ca Hotararea de aprobare a investitiilor Petrom pentru anul 2007, aprobata in Adunarea Generala a Actionarilor din 27 noiembrie 2007 este contrara interesului societatii si al actionarilor minoritari, din cauza valorii mari a investitiilor aprobate si considera ca valoarea de achizitie a Petromservice a fost prea mare.

Petrom a semnat, pe 18 septembrie, un contract pentru achizitionarea activitatii de servicii petroliere a Petromservice, servicii aferente activitatilor de explorare si productie ale Petrom. Pretul este de 328,5 milioane de euro.

Consiliul Concurentei a anuntat in data de 21 ianuarie ca a aprobat preluarea Petromservice de catre Petrom.

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

196 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version