Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) reia procesul de privatizare al societatii Avioane Craiova, metoda de vanzare a pachetul de 80,97% din capitalul social al producatorului de avioane fiind negocierea pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Potrivit unui comunicat al autoritatii, anuntul de privatizare a societatii va fi publicat in data de 18 februarie.

In alegerea metodei de privatizare, AVAS a avut in vedere maximizarea pretului de vanzare a pachetului de actiuni, continuarea activitãtii societãtii, asumatã de viitorii actionari majoritari si realizarea unui raport optim intre maximizarea pretului si oportunitatea de a evalua planul de afaceri.

Oferta de vanzare a AVAS este valabila 180 zile de la data publicarii anuntului.

Compania a mai fost scoasa la vanzare in septembrie 2006, insa avand in vedere ca pana la data limita (28.02.2007) nu a fost depusa nicio oferta din partea potentialilor investitori, AVAS a decis prelungirea termenului de valabilitate a ofertei pana la data de 11.05.2007 si republicare a anuntului.

La data limita prevazuta in noul anunt, 2 mai 2007, s-a inregistrat o singura oferta din partea consortiului format din Aerofina Bucuresti, A5 Invest Caransebes, A2 Impex Ploiesti, Uzuc Ploiesti. Ofertantul a facut dovada indeplinirii criteriilor de precalificare si participare, iar comisia de negociere a solicitat, in decursul a noua runde de negocieri, imbunatatirea ofertei, insa negocierile nu s-au finalizat pana la data expirarii valabilitatii ofertei.

Societatea Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. Compania este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO.

Avioane Craiova are un capital social de 2,28 milioane de lei.