Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko sustine ca la combinatul minier de Krivoi Rog trebuie sa vina un investitor care sa investeasca mijloace reale in proiect, si si sa asigure prelurarea minereurilor acide, a obligatiunilor internationale ale Ucrainei si dezvoltarea infrastructurii.

Vorbind la reuniunea Consiliului de securitate si aparare nationala, seful statului a criticat demersurile Guvernului in privinta privatizarii combinatului de la Krivoi Rog, aratand ca acest obiectiv este unul international, iar Ucraina are o serie de indatoriri fata de Romania si Slovacia.

Tocmai de aceea, anterior a fost luata decizia de a nu privatiza întreprinderea, ci de a crea un holding pentru finalizarea constructiei, a subliniat Iuscenko. El nu sustine propunerile anterioare, conform carora combinatul trebuie sa se concentreze pe productia de materii prime, prelucrarea minereurilro acide urmand sa demareze in 8-9 ani.

In opinia presedintelui ucrainean, viitorul holding trebuie sa abordeze lucrurile din alta perspectiva. „Iar pe piata sunt astfel de investitori reali, credeti-ma”, a adugat liderul de la Kiev, citat de agentia RBC.