Ministerul Tranporturilor de la Sofia a anuntat astazi amanarea, pentru cel putin patru luni, a constructiei celui de-al doilea pod dintre Bulgaria si Romania, transmite Novinite.com.

Constructia de peste Dunare va fi amanata deoarece Ministerul Dezvoltarii Regionale nu a primit niciun proiect spre aprobare.

Potrivit ministrului bulgar al Transporturilor, Petar Mutafchiev, diferentele legislative dintre Romania si Bulgaria reprezinta principalul obstacol al proiectului.

Oficialii bulgari au afirmat ca FCC Construcction, compania spaniola ca se ocupa de constructia infrastructurii pe teritoriul Bulgariei, nu a inaintat documentele necesare din cauza birocratiei si a cercetarilor geologice intarziate din Romania.

In luna octombrie 2007, expertii au anuntat ca exista intarzieri ale constructiei din cauza problemelor cu expropierile de terenuri.

Novinite.com precizeaza ca lucrarile la podul lung de 1.971 de metri ar trebui sa inceapa in martie 2008 si sa fie finalizate in 2010. Romania si Bulgaria au semnat documentele de constructioe ale podului ce va lega Calafatul de Vidin in 2000, costul proiectului fiind estimat la 225.8 milioane de euro.

Podul este conceput ca parte a coridorului de transport european dintre Dresda si Istanbul.