Renault si Nissan au semnat un memorandum de intelegere cu guvernul statului indian Tamil Nadu, pentru constructia unei uzine de automobile care va incepe productia peste doi ani, dupa investitii de 780 milioane euro, au anuntat companiile.

Intelegerea e un joint-venture 50-50 intre statul indian si cele doua companii care se obliga sa investeasca 780 milioane euro pentru a ajunge in sapte ani la o productie anuala de 400.000 automobile.

Productia la uzina greenfield din orasul Oragadam, aflat langa metropola Chennai, va incepe in primele luni din 2010. masinile ce vor fi produse la uzina vor merge si la export, nu numai pe piata locala.

Renault produce din mai 2007 modelul Logan sedan in India cu producatorul local Mahindra. La sfarsitul lui ianuarie modelul avea 12% din segmentul C, cu vanzari de 20.000 de unitati, din momentul lansarii.

Tot luni, Carlos Ghosn, CEO al aliantei Renault - Nissan, anunta ca intelegerea cu producatorul indian Bajaj, pentru realizarea unei masini ultra low-cost, ar putea fi semnata anul acesta. Seful Renault - Nissan ar vrea ca aceste masini, despre care se spunea ca vor costa 3.000 de dolari in India, sa fie pe piata cel tarziu in 2011.