Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va revoca oferta de privatizare a Antibiotice Iasi în cel mai scurt timp,informeaza miercuri guvernul. Anuntul a fost facut ca urmare a deciziei executivului de a anula hotararea prin care stabilea metoda de privatizare a companiei, respectiv licitatia publica cu strigare.

In urma cu doua zile, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a transmis un comunicat asupra intentiei guvernului de a anula aceasta hotarare, dar preciza ca privatizarea va continua, dupa aceeasi metoda, in baza legii privatizarii. Decizia de a anula hotararea de guvern a fost luata dupa ce Curtea de Apel Iasi a decis suspendarea acesteia la cererea sindicatului Antibiotice Iasi. Sindicatul a solicitat impunerea unor conditii la privatizare, cum ar fi mentinerea obiectului de activitate si a numarului de angajati pe o perioada de timp.

Comisia Europeana a avertizat ca astfel de conditii impuse chiar si prin decizie a instantei contravin legislatiei comunitare in materie de ajutor de stat.