Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a epuizat bugetul autostrazii Transilvania pe acest an, societatea nemaiavand bani sa finanteze lucrarile, a declarat Mihai Grecu, directorul general al CNADNR, citat de Mediafax. Acesta a mai spus ca singura plata a CNANDR catre constructorul Bechtel a fost de 140 milioane euro, reprezentand un avans de 30% din valoarea totala a lucrarilor programate pentru 2008.

CNADNR a solicitat Guvernului un anumit buget pentru acest proiect, insa Ministerul Economiei si Finantelor nu a acordat toate fondurile, a spus Grecu.

"O solutie ar fi relocarea de bani de la alte proiecte care vor incepe, iar a doua solutie ar fi sa primim bani de la rectificarea bugetara, care speram sa aiba loc in luna martie", a explicat directorul general al CNADNR.

El a adaugat ca societatea nu a mai platit facturi catre Bechtel din luna decembrie, insa spera ca Bechtel va continua lucrarile. "Sper sa se gaseasca o solutie pentru a nu stopa lucrarile, insa constructorul cred ca va avea intelegere si nu le va opri", a aratat Grecu.

Mihai Grecu crede ca autostrada Transilvania va fi finalizata la termen, in 2012, cu toate ca CNADNR nu mai poate finanta lucrarile.