Compania aeriana low-cost Wizz Air a lansat prima cursa interna in Romania, pe ruta Cluj-Napoca - Bucuresti, frecventa zborurilor fiind de patru pe saptamana, se arata intr-un comunicat al operatorului. Potrivit NewsIn, pretul mediu al unui bilet este de 60 de lei, insa daca rezervarea se face in ziua zborului, biletul ajunge la 270-300 de lei.

Directorul de comunicare al companiei aeriene low-cost Wizz Air, Natasa Kazmer, a anuntat ca operatorul ar putea să îşi transfere cursele efectuate in perioada 22 - 25 martie pe aeroportul din Targu Mures, din cauza efectuarii unor reparatii la pista Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, potrivit NewsIn.

Aceasta a reprosat conducerii aeroportului că a decis închiderea acestui aeroport fără a anunţa din timp compania. Natasa Kazmer a mai spus că rezervările la companiile low-cost se fac cu mai mult timp înainte decât la companiile tradiţionale, motiv pentru care ar fi avut nevoie să ştie despre închiderea aeroportului mai devreme decât restul companiilor aeriene care operează aici.

Natasa Kazmer a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în sfârşitul de săptămână cu Paştele Catolic (pe 23 martie, n.r.) Wizz Air a estimat că va transporta circa 4.500 de pasageri din Cluj. În urmă cu şase săptămâni, când aeroportul a anunţat că în perioada 22-25 martie se închide, 60-70% din locuri pe zborurile Wizz Air erau deja rezervate, ceea ce înseamnă că 3.000 de pasageri şi-ar fi dorit să zboare de la Cluj, potrivit lui Kazmer.

„Nu ne împotrivim refacerii pistei, chiar deloc, ci avem o problemă cu perioada şi cu anunţul întârziat. Gradul de încărcare al aeronavelor Wizz Air în perioada Paştelui este de 90%”, a afirmat oficialul Wizz Air.

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, a afirmat, la rândul lui că lucrările de modernizare a pistei se referă la înlocuirea a 80 de dale de beton, iar data nu poate fi modificată deoarece Wizz Air are doar o treime din zborurile operate de pe aeroportul clujean. „În luna ianuarie 2008, compania Wizz Air a avut 30% din traficul de pe Aeroportul Internaţional Cluj”, a afirmat Ciceo.

În replică, Natasa Kazmer a precizat că dacă ar fi putut folosi aeroportul în perioada Paştelui, Wizz Air ar fi ajuns să transporte 55.9% din totalul numărului de pasageri.

A fost extinsa si reteaua de zboruri externe, cu o cursa Cluj-Napoca - Dortmund

In acelasi timp, Wizz Air a extins reteaua de zboruri externe cu plecare de pe Aeroportul International Cluj-Napoca, operand, de trei ori pe saptamana, curse catre Dortmund.

Procesul de dezvoltare in Cluj-Napoca va continua prin deschiderea, in mai 2008, a celei de-a opta baze operationale Wizz Air, avand in dotare o aeronava noua A320, precum si prin lansarea de noi curse, se mai arata in comunicat.

Totodata, operatorul aerian va lansa noi zboruri din Bucuresti catre Bruxelles, Venetia si Milano. Pe fiecare ruta noua vor fi operate trei curse saptamanale, astfel incat numarul zborurilor Wizz Air cu plecare din Bucuresti va ajunge la 39 pe saptamana.

Wizz Air opereaza o flota de aeronave Airbus A320, din 7 baze, pe aproximativ 100 de rute. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia si Romania. In 2007, compania a transportat 4,2 milioane de pasageri.

Operatorul low-cost a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit baza operationala din Bucuresti in iunie 2007. In prezent, compania detine doua aeronave la baza din Capitala. Wizz Air estimeaza ca in acest an va transporta un milion de pasageri din tara noastra.