MedLife, furnizor privat de servicii medicale, a inaugurat marti cea de-a doua clinica de mari dimensiuni din Bucuresti, Hyperclinica Unirii, se arata intr-un comunicat al companiei. Furnizorul de servicii medicale a investit circa un milion de euro pentru deschiderea noii clinici, sumele fiind alocate pentru amenajarea cladirii, dotarea cu echipamente medicale, recrutarea si pregatirea personalului medical.

Hyperclinica MedLife Unirii are 100 de angajati, dintre care 50 de medici si asistente medicale au fost recrutati special pentru noua locatie. Clinica cuprinde 25 de cabinete medicale pentru specialitati precum reumatologie, cardiologie, medicina interna, ORL, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, pediatrie, psihologie si medicina muncii.

"Luand in considerare trendul ascendent al solicitarilor din prima luna de functionare a Hyperclinicii MedLife Unirii, putem prognoza ca investitia facuta va fi recuperata in prima parte a acestui an”, a adaugat Mihail Marcu, presedinte MedLife.

Compania estimeaza ca in acest an noua locatie va aduce o cifra de afaceri suplimentara de 1,5 milioane de euro, adica o contributie de circa 7% din valoarea cifrei de afaceri totala estimata pentru acest an. Pentru anul 2008, MedLife mizeaza pe o cifra de afaceri totala in valoare de peste 21 milioane de euro, in crestere cu circa 70% fata de anul trecut.

Conform estimarilor, noua clinica va determina cresterea numarului de clienti ai MedLife cu circa 30%, urmand sa atraga 500 de pacienti pe zi, adica peste 10.000 de pacienti in fiecare luna.

MedLife a obtinut o cifra de afaceri de 12,7 milioane euro in 2007, cu 67% mai mult comparativ cu anul anterior. Furnizorul de servicii medicale are un numar de 130.000 de abonati din peste 1.300 de companii, iar pe segmentul clientilor platitori per serviciu a inregistrat o crestere de 72% in 2007 fata de anul anterior.

MedLife detine cel mai mare spital privat din tara, Life Memorial Hospital, rezultatul unei investitii de peste zece milioane de euro.