Compania spaniola Bamesa, care furnizeaza tabla companiei Ford, vrea sa deschida o fabrica in judetul Dolj, potrivit lui Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, citat de NewsIn. "Firma lucreaza tabla pentru Ford, atat in Spania, cat si in alte tari. Si-au deschis o astfel de fabrica si la Topoloveni si vor acelasi lucru si la Craiova", a declarat Prioteasa.

Acesta a mai spus ca firma spaniola cauta un teren cu o suprafata de 4 - 6 hectare si au vizitat cateva locatii in Craiova, precum si la Filiasi si Segarcea.

Presedintele Consiliului Judetean Dolj s-a intalnit, miercuri, cu reprezentanti ai Ambasadei Spaniei la Bucuresti.

Dupa intalnire, Prioteasa a anuntat ca mai multe firme spaniole sunt interesate de 8.000 de hectare de teren pentru agricultura si de un parc industrial cu toate utilitatile. „Ar fi interesati de 8.000 de hectare exclusiv pentru agricultura si un parc industrial cu toate utilitatile. Le-am spus despre parcul pe care il avem noi acum si despre terenurile cu care vrem sa cream unul nou“, a precizat acesta.

Prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, a precizat, la randul sau, ca in ultimul timp tot mai multi investitori sunt interesati de terenuri in zona Craiovei. „Au venit mai multe firme de consultanta pe linia Ford ale unor investitori, care au prezentat oferte pentru agricultura si industrie“, a spus Dumitru.

Pe piata romaneasca, Bamesa detine, impreuna cu ArcelorMittal, Bamesa Otel, ce are un centru de servicii pentru produse de otel in localitatea Topoloveni, din judetul Arges. Aici sunt realizate produse destinate industriei auto si echipamentelor electrocasnice.

Cele doua grupuri europene colaboreaza de opt ani. Ele detin centre de acest fel in Turcia, Spania, Franta, Portugalia si detin participatiuni la companii din Mexic si din Romania.