Compania aeriana Germanwings, divizia low-cost a Lufthansa, va opera incepand cu data de 8 martie o cursa Koln-Bonn – Cluj Napoca, se arata intr-un comunicat al operatorului. Legatura dintre Cluj si Koln se va face de trei ori pe saptamana, rezervarile putandu-se efectua din 5 martie.

"Germanwings a ales orasul Cluj ca punct de operare intrucat se incadreaza perfect in strategia de dezvoltare a companiei. Germanwings ofera legaturi catre cele mai importante centre de afaceri si culturale ale Europei, pasagerii companiei fiind in proportie de 42% calatori in interes de afaceri. Astfel, Germanwings creste constant numarul de rute si frecventa catre cele mai importante centre de afaceri din Europa, Cluj fiind orasul adaugat cel mai recent intre destinatiile companiei", se mai arata in comunicat.

Compania s-a lansat pe piata locala in martie 2007, prima ruta inaugurata fiind Bucuresti – Koln-Bonn. Recent, Germanwings a anuntat extinderea operatiunilor in Romania prin introducerea a doua rute noi: Bucuresti – Stuttgart, incepand din 30 martie, cu o frecventa de patru zboruri pe saptamana si Bucuresti – Berlin, incepand din 26 aprilie, cu o frecventa de doua zboruri pe saptamana.

In 2007 compania a atins un numar de opt milioane de pasageri transportati la nivel de retea, inregistrand o crestere de 12,5% fata de anul anterior. In ceea ce priveste cifra de afaceri, operatorul a ajuns la suma de 630 milioane de euro, cu 12,7% mai mult decit in 2006.

Linia aeriana opereaza zboruri de pe cinci aeroporturi germane: Koln/Bonn, Stuttgart, Berlin Schonefeld, Hamburg si Dortmund, catre peste 60 de destinatii in toata Europa. Germanwings are o flota de 27 de avioane noi, de tipul Airbus A319 si Aibus A320.