Guvernul landului Rhenania de Nord-Westfalia a anuntat marti Nokia ca trebuie sa returneze 41 de milioane de euro din subventii si alte 19 milioane dobanda, pentru relocarea fabricii de la Bochum, informeaza Deutsche Welle. Mai mult, oficialii germani au dat ca termen limita pentru achitarea banilor 31 martie 2008.

Nokia a respins luna trecuta cererile privind returnarea subventiilor primite de la landul Rhenania de Nord-Westfalia, insa marti, autoritatile acestuia au decis ca banii trebuie platiti. in plus, au cerut o dobanda de 19 milioane de euro. In caz contrar, landul german il va actiona in instanta pe producatorul de telefoane mobile.

Cele doua parti urmeaza sa aiba zilele urmatoare discutii pe aceasta tema, insa compania a ratat in repetate randuri ca a indeplinit toate conditiile necesare obtinerii si folosirii acestor subventii, prin urmare nu datoreaza landului german niciun ban.

Nokia trebuia sa angajeze 2.860 de persoane, dar autoritatile german sustin ca numarul acestora este cu 200 pana la 400 mai mic. Contraargumentul companiei a fost ca numarul angajarilor temporare a compensat aceasta deficienta.

Prin urmare, compania finlandeza ramane pe pozitia initiala, considerand ca nu trebuie sa returneze niciun ban, declarat marti purtatorul de cuvant Kristina Bohlmann.