Ce ar putea fi mai „meta” decât ca Meta lui Mark Zuckerberg să fie dată în judecată de o altă Meta din Statele Unite?, întreabă MarketWatch.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meta.is, o companie ce produce instalații de artă, a depus marți o plângere civilă împotriva companiei lui Zuckerberg la o instanță din Manhattan, acuzând-o că i-a încălcat marca comercială și a desfășurat „acte flagrante de competiție neloială”.

„Pe 28 octombrie 2021 Facebook a acaparat numele și marca noastră (...) pe care am construit-o de-a lungul a 12 ani”, afirmă CEO-ul Meta.is, Justin Bolognino, citat de The Verge.

„Am fost la fel de surprinși ca voi...una dintre cele mai puternice companii din lume ne-a luat identitatea fără ca măcar să ne informeze în prealabil”, a acuzat acesta, adăugând că, după 8 luni de negocieri fără succes cu compania lui Mark Zuckerberg, nu i-a rămas de ales decât să o cheme în instanță.

Meta.is acuză Meta lui Zuckerberg că i-a distrus afacerea din cauza „toxicității” sale

O mare parte din plângere se bazează pe numeroasele scandaluri ale Meta/Facebook în ceea ce privește protejarea datelor personale și alte practici controversate, compania mai micuță argumentând că acestea i-au distrus afacerea.

„Meta nu mai poate oferi bunuri și servicii sub marca META fiindcă există posibilitatea ca clienții să le confunde cu bunurile și serviciile Facebook și toxicitatea asociată acestora”, mai acuză Meta.is.

The Verge notează că această compania deține o marcă comercială validă însă că, în pofida acestui lucru, procesul ar putea fi unul dificil din cauza numeroaselor aplicații și produse pe care Facebook le-a brevetat după schimbarea de nume făcută în luna octombrie a anului trecut.