Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanta de urgenta prin care si agentii economici privati vor putea produce arme si munitii. Anuntul a fost facut, duminica, la o conferinta de presa desfasurata la Alba Iulia, de presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu. El a precizat ca, pana la sfarsitul anului, cel putin jumatate din societatile din industria de armament vor fi ofertate pe piata.

Astfel, se va permite privatizarea industriei de aparare, in conditiile in care societatilor comerciale cu capital privat le era interzis, pana acum, sa produca munitie si armament letal si neletal.

Potrivit Antena 3, seful AVAS a anuntat ca a cerut societatilor din industria de aparare sa isi pregateasca programul pentru privatizare. Atanasiu a adaugat ca, in ultimele patru-cinci luni, institutia pe care o conduce a dat, in acest scop, o serie de mandate de valorificare de cladiri, apartamante, cantine, sali de festivitati, stadioane, crese sau chiar de bazine de apa si conducte de aductiune.