Ministrul bulgar al Transporturilor, Petar Mutafchiev, si-a exprimat astazi convingerea ca al doilea pod ce va lega Bulgaria si Romania, peste Dunare, va fi gata in 2010, transmite Novinite.com.

Declaratia ministrului a fost facuta la finalul unei intrevederi cu primarul din Vidin, Rumen Vidov, in care s-a discutat cooperarea dintre Ministerul Transporturilor de la Sofia si municipalitatea din Vidin pe marginea construirii podului Vidin-Calafat.

"Am lamurit neintelegerile minore dintre municipalitatea din Vidin si Minister. Am cazut de acord, fara sa ne referim la aspectele politice, ca autoritatile locale vor fi un partener in realizarea acestui proiect de infrastructuira important", a afirmat primarul din Vidin. Experti ai municipalitatii din Vidin vor lua parte la intalnirile lunare ale echipei din Ministerul Transportului ce se ocupa de acest proiect.

Mutafchiev a anuntat ca autoritatile vor trebui sa rezolve problema unor loturi de pamant, pe care municipalitatea din Vidin a decis sa le vanda in ianuarie 2007, desi ele fusesera incluse in planurile initiale de constructie.

Petar Mutafchiev a anuntat, de asemenea, ca firma spaniola FSS, care a castigat contractul privind constructia podului 2 peste Dunare, va incepe lucrarile in aprilie.