Producatorul de mezeluri Caroli Foods a demarat lucrarile de constructie la o noua platforma logistica in Pitesti, care va necesita investitii de pana la cinci milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei. Noua platforma va fi operationala pana la sfarsitul anului.

Platforma logistica va fi construita pe o suprafata de aproximativ 3.000 metri patrati si va oferi posibilitatea unei capacitati mari de depozitare dezvoltata pe verticala si a unei bune utilizari a spatiului.

Aceasta va asigura un rulaj zilnic de 80-130 tone de marfa, la un nivel al stocurilor de 250-300 tone si va necesita pentru operare un personal cu pana la 20% mai redus in raport cu varianta conventionala.

“Noua facilitate va avea un impact considerabil asupra modului in care vom putea raspunde transformarilor si solicitarilor pietei. Prin introducerea noii platforme vom putea pregati cu mai multa precizie comenzile catre clienti, vom scurta timpii de livrare, vom face un mai bun management al stocurilor. Nu in ultimul rand, prin noua investitie am avut in vedere posibilitatea dublarii in volum a afacerii intr-o perioada de pana la 4 ani”, a declarat Haluk Akdemir, CEO Caroli Foods.

Caroli Foods are, potrivit propriilor estimari, o cota de 9,6% din piata de mezeluri din Romania. Grupul, format din Caroli Prod 2000, T.C. Affaires, Indcarf si Maestro Industries, detine doua fabrici la Pitesti si are 1.200 de angajati.

Pentru acest an, grupul estimeaza o cifra de afaceri de 63 milioane de euro si preconizeaza un volum al investitiilor de sapte milioane de euro ce va fi directionat cu prioritate catre imbunatatirea tehnologiilor din facilitatile de productie si logistica.