Astazi a avut loc cea de-a treia runda de negocieri intre administratie si sindicatul de la Dacia Automobile Pitesti. Oferta patronatului a fost respisa de sindicalisti si acestia au decis continuarea conflictului de munca inceput acum cinci zile, anunta Mediafax. Tot astazi in jurul pranzului se asteapta o conferinta de presa prin care Administratia SC Dacia Automobile va anunta motivele invocate pentru depunerea unei plangeri in instanta impotriva sindicalistilor.

In cea de-a cincea zi a grevei incepute de sindicatul Dacia Automobile Pitesti situatia ramane neschimbata. Liderul sindical Nicolae Pavelescu a anuntat dupa terminarea celei de-a treia runde de negocieri purtate ca administratia ca oferta acestora a fost respinsa. Discutiile au durat doua ore, la sfarsitul carora reprezentantii patronatului Dacia nu au reusit sa propuna o oferta de salarizare care sa ii multumeasca pe angajati.

Pavelescu a apreciat ca ceea ce li s-a oferit pana acum este nerealist, in conditiile in care productivitatea in uzina este foarte buna. "Oferta de astazi e oferta de ieri si de alaltaieri. In continut nu se schimba nimic, se schimba doar forma in care este ea prezentata si doar atat. Noi vrem 550 de lei, iar administratia ne ofera mult mai putin. In aceste conditii, greva generala continua", a mai sustinut liderul sindical.

In jur de 9.000 de salariati ai Dacia si sindicalistii Blocului National Sindical au participat, joi, la un mitig de protest la Mioveni, in incercarea de a pune presiune pe administratie si de a atrage atentia asupra situatiei in care se afla.

Angajatii uzinei Dacia Renault din Pitesti au intrat in greva generala pe termen nelimitat de luni dimineata. Administratia Dacia a oferit o crestere cu 12% a salariului mediu brut si pentru angajatii cu salariu minim o crestere cu 18, 5%. Sindicalistii au cerut ca majorarea salariala sa fie de 550 de lei.