Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Preturile productiei industriale au crescut cu 1,3% in februarie, temperandu-si avansul fata de luna anterioara

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 1 aprilie 2008, 11:37 Economie | Companii

Preturile productiei industriale au inregistrat in luna februarie o crestere de 1,3% comparativ cu luna ianuarie, iar fata de aceeasi luna a anului trecut preturile au urcat cu 14,5%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Indicele preturilor productiei industriale si-a temperat cresterea fata de luna ianuarie, cand au sporit cu 2,22%, dar avansul anual s-a accentuat de la 13,03% la 14,5%.

Pe sectoare de activitate, preturile produselor din industria extractiva au inregistrat o crestere cu 2,1%, iar cele din industria prelucratoare si energie electrica si termica, gaze si apa o crestere cu 1,4%, respectiv cu 0,3%.

Pe marile grupe industriale cresteri de preturi peste nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor intermediare (+1,5%).  Preturile produselor din industria bunurilor  de uz curent s-au situat la acelasi nivel de crestere ca cel inregistrat pe total industrie (+1,3%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria energetica (+1,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,2%) si industria bunurilor de capital (+1,0%).

Comparativ cu luna februarie a anului trecut, preturile productiei industriale au inregistrat o crestere de 14,5%. Cel mai dinamic sector a fost industria extractiva (+22,8%), urmat de industria prelucratoare (+15,2%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la energie electrica si termica, gaze si apa (+5,3%).

Pe marile grupe industriale cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele industriei energetice (+18,6%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de uz curent (+14,1%), industria bunurilor de capital (+12,3%), industria bunurilor intermediare (+11,6%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,8%).

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

110 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri