Pentru prima data, o compania rusa de ciment a iesit pe piata europeana. „Sibirskii Timent” a cumparat cu 600 de milioane de euro Italcementi – Set Group, subunitatea turca a grupului Italcementi. Intervievat de cotidianul Vedomosti, coproprietarul societatii ruse, Andrei Muraviov, a declarat ca Set Group cuprinde patru uzine de ciment, o retea de astfel de intreprinderi si un terminal pentru transportul cimentului in portul Ambarli din Istanbul.

Capacitatea proiectata a uzinelor turcesti este de cinci milioane tone (peste 7% din piata locala), unitatile fiind situate in partea europeana a Turciei. Achizitia a fost facuta contra sumei 600 milioane euro, din care o parte va fi achitata in numerar, o parte cu actiuni Sibirksi Tement.

„400 milioane de euro sunt credite contractate pentru achizitionarea de active, 200 milioane reprezinta circa 5% din actiunile companiei ruse”. Infiintat in 2002, Sibirski tement are o capacitate de productie de 7,2 milioane tone pe an, profitul net cifrandu-se, in 2007, la 5,3 miliarde ruble.