Compania GeoPost, divizia de curierat a Postei Franceze, impreuna cu Yurtici Kargo, a cumparat 80% din compania romaneasca de curierat Pegasus. Potrivit unui comunicat al companiei, reprezentantii Pegasus si cei ai Armadillo GMBH, compania rezultata din fuziunea GeoPost si Yurtici Kargo, au finalizat achizitia in data de 27 martie.

Cele doua parti nu au facut publica valoarea tranzactiei, insa potrivit Business Standard, care citeaza surse din piata, aceasta se ridica la 4 milioane de euro, in vreme ce Ziarul Financiar estimeaza ca valoarea pachetului de 80% din capitalul social al Pegasus este de 6-9 milioane de euro.

"Sunt foarte optimist in privinta dezvoltarii Pegasus in cadrul GeoPost. Sunt de asemenea mandru sa reprezint o puternica noua filiala in cadrul grupului GeoPost" a declarat James Gray-Cheape, director executiv al Pegasus Courier.

"GeoPost intentioneaza sa fie un competitor international de varf prezent pe toate pietele europene prin brandul sau international, DPD. Discutiile si parteneriatele operationale desfasurate cu Pegasus in ultimii ani s-au dovedit a fi de un real succe." a spus Marek Rozycki, CEO pe regiunea Europa Centrala si de Sud-Est din cadrul GeoPost.

Pegasus s-a infiintat in 1997, fiind prima companie din Romania furnizoare de servicii de livrare locale usa-la-usa.

GeoPost, specialist in coletarie si competitor major al pietei de curierat Express, grupeaza la comun toate filialele de curierat rapid ale Postei Franceze. Activand in intreaga Europa, compania ofera servicii in peste 230 de tari pentru mai mult de 300,000 de clienti din intreaga lume. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a fost estimata la 3,2 miliarde de euro.

Yurtici Kargo, companie infiintata in 1982 este liderul companiilor de servicii cargo din Turcia. Compania detine o cota de piata de 47% in Turcia.