Anul trecut a adus Rusiei un numar record de miliardari, de peste 100, arata redactorul-sef al publicatiei Forbes in versiune rusa, Maksim Kashulinski. Cel mai bogat rus este, potrivit ambelor versiuni ale revistei – rusa si americana – Oleg Deripaska, patronul grupului Bazel, cu o avere estimata la 28,6 miliarde dolari.

Roman Abramovici, guvernatorul regiunii Ciukotka, aflat de mai multi ani in fruntea topului, continua sa cedeze pozitii. Forbes SUA i-a acordat locul secund, in timp ce versiunea rusa a revistei l-a asezat cu o treapta mai jos, cu 24,3 miliarde dolari.

Inaintea lui se afla Aleksei Mordasov, patronul holdingului Severstal, scrie Vedomosti. Kashulinski explica aceasta rocada prin cresterea actiunilor Severstal: data de calculare la Forbesul de peste Atlantic a fost 11 februrie. La cel rusesc – 14 martie. In acest interval de timp, actiunile Severstal s-au apreciat la Bursa din Londra cu 17,8%. Reprezentantii companiei lui Aleksei Mordasov au refuzat orice comentarii, scrie cotidianul Vedomosti.