Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

AVAS a scos la privatizare 64,89% din capitalul social al IAR Ghimbav

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 21 aprilie 2008, 14:08 Economie | Companii

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la privatizare un pachet de 12,2 milioane de actiuni, reprezentand 64,89% din capitalul social al IAR Ghimbav, se arata intr-un comunicat al Autoritatii. Privatizarea se va realiza prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.

Potentialii investitori pot depune documentele de participare si ofertele finale pana la data de 23 iunie.

Pentru participarea la negociere este obligatorie achizitionarea dosarului de prezentare a societatii contra unei sume de 25.133 de lei. Taxa de acces la camera de date este de 6.521 lei, iar garantia de participare este de 3,06 milioane de lei.

O conditie obligatorie pentru participarea la negociere este planul de afaceri pe cinci ani al investitorului, care trebuie sa contina sursele de finantare si planul de dezvoltare a productiei de aparare.

In evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final este reprezentat de pretul pe pachetul de actiuni si 5% de investitiile pentru dezvoltare.

AVAS a inaintat catre Consiliul Concurentei si Comisia Europeana documentatia de privatizare a societatii. Consultarile cu reprezentantii CE au avut in vedere realizarea unei documentatii de vanzare care sa permita desfasurarea unui proces de privatizare transparent, adaptat legislatiei europene si care sa nu creeze suspiciuni de ajutor de stat. In contractul de vanzare-cumparare sunt cuprinse clauze obligatorii si nenegociabile referitoare la respectarea OUG nr. 95 / 2002, privind industria de aparare si a celorlalte acte normative referitoare la pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare.

IAR Ghimbav are ca activitate principala constructia si repararea de aeronave si nave. Pe langa AVAS, ceilalti actionari ai societatii sunt MMSS, cu 7,35% din capitalul social, SIF III Transilvania, cu 4,57%, alte persoane fizice (17,25%) si juridice (5,98%).

Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

99 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă